Alkoholbehandling – når du vil have dit liv tilbage

26 september 2019
Astrid Pedersen
Alkoholbehandling - når du vil have dit liv tilbage

Alkohol er et organisk opløsningsmiddel, som samtidig indgår som hoved ingrediens i flere nydelses- og rus midler – for eksempel øl, vin og spiritus. Var disse produkter blevet introduceret på markedet den dag i dag, var det aldrig blevet tilladt at sælge dem i åben handel. Dertil er de simpelt hen både for sundheds skadelige og for vanedannende.

Men fordi alkohol i alle sine forskellige former har været en del af vores kultur siden Ruder Konge var knægt, er det farlige stof nu så indgroet en del af vores fest kultur og – for nogles vedkommende – daglige liv, at det er fuldt ud accepteret. Du kan købe alkohol på næsten alle tankstationer og i samtlige supermarkeder og dagligvare butikker samt kiosker, så længe du er fyldt atten år – og faktisk blot femten, hvis det gælder øl.

Det er tilmed ikke unormalt, at man får en tår over tørsten hver weekend. Faktisk bliver der set en smule skævt til mennesker, som afholder sig fra at indtage alkohol ved festlige og social lejligheder. Og derfor er alkoholisme et stigende problem i dagens Danmark, og i resten af den vestlige verden.

Hvordan bliver man alkoholiker?

Som det fremgår oven for, er der rigtig favorable vilkår til stede for at en afhængighed og et misbrug af alkohol kan udvikle sig. Stoffet er let tilgængeligt, og de færreste fatter mistanke – hvem har dog ikke prøvet at få lidt for meget inden for vesten til en firma fest eller til en familie sammenkomst, og det er da ikke unormalt, at man får et glas vin eller tre til aftensmaden. Men det er som oftest her, problemet opstår – og desværre bliver det alt for ofte opdaget, når det har nået at udvikle sig i en grad, så der skal professionel hjælp til at slippe af med det igen.

Hos Behandlingscenter Stien kan du få hjælp til at komme tilbage på rette spor – til et liv uden alkohol og misbrug. Læs mere om alkohol hjælp på behandlingscenter-stien.dk