Det er altid en tillidssag, når bilen skal på værksted

13 marts 2022
Niels Geckler

advertorial

Når bilen skal på værksted, er det afgørende at finde et værksted, som man føler, at man kan stole på. Det kan for eksempel være et autoriseret Ford værksted, hvis din bil er af det mærke. 

Meget er sket inden for bilbranchen siden Henry Ford revolutionerede alting i starten det 20. århundrede med sin billige masseproducerede Ford T, der blev allemandseje i USA og bredte privatbilismen ud til masserne. Og som han sagde: “du kan få den i lige præcis den farve du vil have – hvis bare du vil have en sort!”.

Den virksomhed, Henry Ford grundlagde, eksisterer stadig om end i en noget anden form. Men der produceres stadig Ford biler og der findes en række autoriserede Ford værksteder, også her til lands. Er din bil af det mærke, kan det være en fordel at lade et autoriseret værksted tage sig af service og reparationer. De har særlige kompetencer og ressourcer at trække på. 

Autoriseret Ford værksted

Bilen holder længere og holder værdien hvis du overholder de periodiske services.

Det er en god idé at få tjekket din bil igennem med mellemrum. Ved sådanne servicetjek kan mekanikeren fange defekter og udslidte dele, som du ellers først vil opdage som et problem, når det er for sent og bilen er brudt sammen på en øde vej i regnvejr, eller du har haft uheld fordi et eller andet vigtigt ved bilens bremser, styretøj eller lignende har svigtet.

Hvis du er typen, der sælger din bil igen efter nogle år, ved du måske også, at nogle brugtvognskøbere vil være tilbøjelige til at give lidt mere for en bil med en korrekt udfyldt servicebog. Hvis man som køber kan se at de løbende periodiske serviceeftersyn er blevet udført af en autoriseret mekaniker vil man ofte have en fornemmelse af, at det er en bil som er blevet passet godt på og som ikke er slidt helt i stykker.