Emaljering af badekar – som at få et nyt badekar

03 august 2019
Astrid Pedersen
Emaljering af badekar - som at få et nyt badekar

Er du en hund efter luksus – men har du ikke råd til at besøge din lokale spa eller wellness klinik så ofte som du egentlig gerne ville? Føler du dig træt og udslidt efter en lang dags hårdt arbejde, men har du svært ved at sove på grund af smertefulde spændinger i ryg og nakke? Og længes du efter den lille luksus i hverdagen, som kunne bringe afstressning og ro i dit sind – inden for dit eget hjems fire trygge vægge? Så har du måske løsningen stående lige for næsen af dig i dit badeværelse, i form af et gammelt skrammet og misfarvet badekar.

Rensning og emaljering af badekar – når der skal mere wellness ind i din dagligdag

Måske tænker du ikke just på dit badekar som en luksus genstand. Badekarret er måske blot mest af alt et irritations moment – den grimme, slidte emalje gør det umuligt at anvende til praktiske formål så som et karbad, og du bruger det muligvis af samme grund kun til at tage styrtebad under bruseren.

Det er der for så vidt ikke noget at sige til. Et badekar, som er præget af en slidt og misfarvet emalje, er ikke det kønneste og mest indbydende syn i verden. Men det er ikke kun visuelt, at dit badekar er uappetitligt. De misfarvede skjolder, som skyldes aflejringer af kalk og okker, gemmer ofte på en rig population af bakterier, svamp og andre mikrober, som gør badekarret decideret uhygiejnisk. Det er således forbundet med en helbreds risiko, hvis du alligevel vælger at benytte dit gamle badekar som hjemmespa.

Til alt held kan du – for en brøkdel af den pris, et nyt badekar koster – få en dygtig badekarsmaler til at genskabe den smukke emalje, som prydede dit badekar da dette var splinternyt.

Læs mere om emaljering af badekar på emaljering-af-badekar.dk