En guide til at vælge den rette plæneklipper

31 januar 2021
Silje Hansen

Går du og drømmer om en lettere og smartere måde til at vedligeholde din græsplæne. Så er en plæneklipper det helt ideelle valg. Det kan lette dit arbejde, da du her kan få hjælp til at slå græsset og samle resterne op på samme tid, så græsset kan bruges af hele familien med det samme. 

En velholdt og grøn græsplæne kommer dog ikke af sig selv. Det kræver hårdt arbejde og nøje planlægning for at få et smukt resultat. Hvis du enten klipper dit græs for tidligt eller det bliver klippet for kort, kan det have svært ved at vokse ud igen eller danne gule pletter på græsplænen. Du bør derfor undersøge, hvor kort dit græs må være, og hvornår det er bedst at klippe det, så du kan nyde godt af græsplænen hele året rundt. 

For at gøre dit arbejde lettere og få et flot resultat, kræver det også det rette værktøj. Derfor er kunsten at finde den rette plæneklipper til dit behov. 

Hvilke plæneklippere kan du vælge mellem?

Der er i dag forskellige varianter og modeller af plæneklippere på markedet i dag. Du kan vælge en lille manuel plæneklipper til dig med en mindre have. Hvis du har et haveareal på 500-1000 m2, så er det nok mere nødvendigt med en mellemstor plæneklipper med en integreret beholder. Hvis der er tale om at du har en mark på over 1 hektar der skal klippes, vil du blive glad for en havetraktor som plæneklipper. Det giver dig en stor kapacitet og stærk motor til at klare arbejdet. 

Til sidst er der en robot plæneklipper til dig som ikke ønsker at slå græsset, men gerne vil nyde en velholdt græsplæne hele året rundt. 

De 5 bedste og mest populære plæneklippere

Er du i tvivl om, hvilken plæneklipper du skal vælge, kan du her læse om de 5 bedste på markedet.