Find det rigtige smykke til den du elsker

20 maj 2020
Lotte Hindsberg

En af de mest almindelige måder at vise at man elsker en anden, især på mærkedage er ved at give den du elsker et smykke. Det kan være alt fra et billigt simili smykke til et smykke med ædelstene. Det interessante ved smykker er at de spænder vidt. Du kan arve et smykke fra din mor eller bedstemor som har en lang og smuk historie bag, til at du kan købe et i det lokale supermarked.

Det ene udelukker ikke det andet. Men når det kommer til smykker med ædelstene, er der få ædelstene der er så populære som diamanter. Diamanter kan bruges til dagligdag, men kan også forvandle den mest kedelige kjole til noget der ligner en halv million. Samtidig er der få ting, der har så lang og spændende historie som diamanter.

Diamanten kommer ofte fra Afrika

Selvom diamanter og ædelstene har været kendt i flere tusinde år kommer de fleste diamanter i dag fra Afrika. De hentes op fra store miner. Verdens største diamant er også fundet i Afrika. Den var på hele 3106 carat.

Til sammenligning kan nævnes at diamanter på over 1 carat er både store og sjældne. Mange af de diamanter der bruges til smykker er på 0,1 eller 0,2 carat. Den 3106 carat store diamant blev fundet i 1905 og blive et par år senere kløvet og ud af diamanten blev der hele 105 nye diamanter. Den største på 530,2 carat fik navnet Afrikas Stjerne og er i dag en del af det engelske kongehus kronjuveler.

De fleste diamanter ligger i farveskalaen hvid til gul. Med hvis som det fineste. Og dog. En hel ren gul diamant er så sjælden, at den er yderst værdifuld. Diamanter kommer i stort set alle farver, men er så sjældne, at der kun findes et par stykker hver år. De går under navnet fancy diamond.