Hvad er din lønplan som dygtig tekstforfatter?

16 april 2021
Anders Lundtang Hansen

Hvis du virkelig er en dygtig tekstforfatter i form af at være en professionel tekstforfatter, der faktisk evner at leve af det eller har ambitioner om det, så har man også en plan for, hvad man skal have i løn.

Dette kommer selvfølgelig an på, hvordan man er “ansat” – om det er i ens eget firma, et enmandsfirma, i et firma med en ven eller flere eller en anden konstellation – hvordan man får lønnen udbetalt, men det må du læse dig frem til, hvis du ikke ved det.

Men en af fordelene ved dette arbejde, hvor man oftest er ens egen chef, er, at man tit selv bestemmer, hvor meget løn man skal have hver måned.

Her er det let at blive lidt grådig og mener, at man skal have alt det, som man selv tjener udover, hvad der skal betales af moms, skat, inventar og så videre – som man også har styr på.

Men det kan det blive farligt at gøre.

Den lønplan for en selv som dygtig tekstforfatter bør være velvalgt

For hvis man får en varieret løn hver måned alt efter, hvad man tjener, så er der måske ikke så meget at lægge til side, hvis man agter at spare op i firmaet eller bare generelt til andre sager i firmaer, hvor man vil ekspandere, eller der sker ting, som man havde ikke havde ventet.

Hvis man så omvendt ender med at få forskelligt udbetalt hver måned, så kan man ende med ikke at kunne betale ens regninger eller leve efter den livsstil, man ønsker, fordi lønnen kan dale og falde hver måned.

Endelig kan man også blive pengebegærlig, så man glemmer, hvorfor man startede med at være tekstforfatter, da ens motivation for at gøre det her efterhånden kun er for at tjene penge.

På den måde kan man løbe sur i at arbejde som tekstforfatter.