Hvad er en tandprotese?

11 november 2022
Anders Hansen

editorial

Hvad er en tandprotese? Tandproteser er proteser, der bruges til at erstatte et eller flere tabte tænder. Tandlæger laver tandproteser i forskellige materialer, alt efter hvilken type protese, der skal laves. Den mest almindelige type protese er en komplet protese, som erstatter alle tænderne i over- eller underkæben. En delprotese udfylder de mellemrum, som en eller flere manglende tænder efterlader.

 

Hvem er ansvarlig for at lave tandproteser?

Tandlæger er ansvarlige for at lave proteser. De fremstiller proteser i forskellige materialer, afhængigt af hvilken type proteser der skal laves. Den mest almindelige type tandprotese er en komplet protese, som erstatter alle tænderne i over- eller underkæben. En delprotese udfylder de mellemrum, som en eller flere manglende tænder efterlader.

 

Hvem tilpasser proteser?

Tandlæger tilpasser tandproteser. De sørger for, at proteserne sidder korrekt og behageligt i munden. De sørger også for, at proteserne har den rigtige størrelse og form til personens mund.

tandproteser

Hvordan ser proteser ud?

Tandproteser i Randers kan laves, så de ligner naturlige tænder. De kan laves i forskellige farver, former og størrelser. Tandproteser kan også laves så det ser ud som om, de ikke er der. Dette kaldes en usynlig protese.

 

Hvor længe holder proteser?

Tandproteser holder i lang tid. De kan holde i mange år, hvis de bliver passet ordentligt.

 

Kan proteser falde ud af munden?

Ja, proteser kan falde ud af munden, hvis de ikke sidder korrekt, eller hvis de ikke holdes rene.

 

Hvordan er livet med tandproteser?

Livet med proteser er forskelligt for alle. Nogle mennesker har svært ved at vænne sig til at bære proteser. Andre oplever, at de ikke har nogen problemer overhovedet.

Det er vigtigt at huske, at det tager tid at vænne sig til at bære proteser. Det kan være, at du skal øve dig i at spise og tale med dine proteser, før du føler dig tryg ved at gøre det.