Kan man se spor efter VVS mange år tilbage!

22 april 2021
Anders Lundtang Hansen

I overskriften her tænker man ikke bare på, hvis man nu har noget VVS i Viby Sjælland, hvor man kan se, hvordan tidligere firmaer har udført arbejdet, og man har en antagelse om, hvordan man skal ændre det til – og man ved nok også, at der vil komme bedre teknikker til i fremtiden.

Det er jo ikke fordi, at VVS-arbejde opstod fra den ene dag til den anden ud af det blå.

Det er bare sådan, at vi får fortællingen at vide i grove træk, medmindre vi skal uddanne os i den retning, for der er rigtig mange mellemled i mange af de forbindelser, som der har ført til moderne VVS-arbejde.

Selvfølgelig gjorde det noget af et kvantespring, da man fik mulighed for at have svejseapparater, og da den generelle industrialisering kom til, men det er slet ikke det samme som, at man ikke havde mulighed for at udføre VVS før i tiden.

VVS fandtes – og findes – over hele verden gennem al tid

Tidligere måtte man klare sig med mindre gode sammensætninger, funktioner og metoder at lave VVS på, men dengang vidste man jo ikke bedre, så man måtte tage til takke med de forudsætninger, man havde.

Men det var jo trods alt det bedste, man kendte til dengang, så det har været hele revolutionerende, når man bare kom et nøk videre.

Hvis man undersøger udgravninger verden over, så finder man også VVS-arbejde af den slags, der måske ikke havde med elektricitet at gøre.

Og når vi endelig tror, at vi har regnet verden ud og sat den ind i tidsperioder, så åbenbarer der sig nogle opfindelser i jorden, som omstyrter vores opfattelse af, hvordan man opfandt diverse aggregater gennem tiden.

Måske har vi faktisk været mere fremsynede med VVS, end vi hidtil troede – om det var i Danmark eller langt herfra.