Nyd et godt glas rødvin

18 oktober 2018
Troels Nielsen
Nyd et godt glas rødvin

Rødvin er en oplevelse i sig selv

Hvornår nød du sidste gang et dejligt glas rødvin? Forhåbentlig er det ikke alt for lang tid siden, for et godt glas rødvin er godt for både sjæl og krop.

Og samtidig er rødvin en evig kilde til nye smagsoplevelser. Du kan pirre dine smagsløg og sanser med en bred palet af nuancer, som varierer fra glas til glas og fra flaske til flaske. Den ene dag nyder du en kraftig og fyldig vin, og en anden dag er du ude i en mere mild drue.

Hver eneste flaske rødvin har sin egen historie, og er skabt på baggrund af forholdene for lige præcis de druer, som endte i den unikke flaske, som du har trukket op. Alle årgange har deres helt eget præg, og du kan smage og fornemme, om det eksempelvis var en varm sommer, og om jordbunden det år bidrog på sin helt egen måde til smagen.

Rødvin er en gave til god mad

Rødvin og rødt kød. Ja det er ikke kun farverne, som passer godt sammen. Lækkert oksekød er bare bedst, når det er flankeret af den helt rigtige flaske rødvin. 

Eller tænk på en god ost og et godt glas rødvin til. Det er en klassiker i mange lande.

De klassiske vinlande

Hvis vi ser på vinproducerende lande i Europa, så taler vi jo i udpræget om lande som Frankrig, Italien og Spanien. Det er lande, som alle har en lang og stolt tradition for at have nogle af verdens bedste vinproduenter.

Det er naturligvis også lande, som har det helt rigtige klima for de ædle druer.

Find din egen gode forhandler

Find dig en god forhandler på nettet, næste gang du skal bestille rødvin. Det er en god og nem måde at handle på, og udvalget er altid stort.