Sådan arbejder du med epoxy resin

07 januar 2021
Sara Mortensen

Epoxy resin bliver mange steder betragtet som et mirakelmiddel. Det er et enormt effektivt produkt, som kan lappe stort set alle revner og huller. Læs med her og find ud af, hvordan du nemt kan arbejde med epoxy resin. 

Epoxy resin bruges til mange forskellige projekter. Mange bruger det til gulve, plankeborde, reparation af små og store projekter og meget mere. Det er et produkt, som kan bruges på stort set alle materialer, og det er derfor næsten kun fantasien der sætter grænser for hvad du kan bruge epoxy resin til. 

Hvad kan du bruge epoxy resin til?

Du kan som sagt bruge det på næsten alle materialer. Mange bruger det når de laver smykker, fordi epoxy resin har en fantastisk bindeevne. Derfor er det også det perfekte middel til både store og små hobbyprojekter. 

Mange bruger det også til deres både og skibe, hvis der er noget træværk, der skal repareres, lappes eller lignende. Det fungere som en meget kraftig lim og kan derfor binde næsten alt sammen. Derudover giver det træet et rigtig flot finish. 

Sådan kan du påføre epoxy resin 

Når du skal i gang med at arbejde med epoxy resin, så er der en række ting, der er gode at vide. For det første, så er det ikke et farligt produkt at arbejde med. Du behøver derfor ikke en masse værnemidler og beskyttelse. Det er dog altid en fordel at tage beskyttelse på uanset, men bestemt ikke nødvendigt. 

Du kan påføre epoxy resin både ved støbning, med pensel og med rulle. Det afhænger af hvilket materiale du skal behandle og hvad du finder nemmeste og mest brugervenligt. 

Når du går i gang er der 3 ting, du med fordel skal huske på:

  1. Du skal vælge den rigtige epoxy resin, som er velegnet til det materiale og projekt, du skal kaste dig over. 
  1. Derudover skal du bygge en god støbeform. Hvis det er et bord du laver, så er støbeformen der hvor brædderne kommes i, så du derefter kan hælde epoxy resin oveni.
  1. Til sidst skal du sørge for, at blande resin og epoxy godt sammen, og her skal du ikke bruge en mekanisk omrøre. 

Du kan finde rigtig mange guides på YouTube, hvor du kan se præcis hvordan du arbejder med epoxy resin på forskellige projekter. God fornøjelse!