Skab begejstring med lækre bananpandekager

03 december 2020
Michelle Løhde Nielsen

Pandekager kan vække begejstring hos både store og små. Der findes nemlig ikke noget bedre end en god stak lune pandekager, der er bløde og helt frisklavet. Toppet med dit favorit fyld og godt selskab. 

Pandekager har godt 500 år på bagen, hvor man fandt ud af, at mel, mælk og æg kunne laves til et velsmagende fladt brød, der kunne rulles sammen om forskelligt fyld. Siden da er der kommet mange forskellige varianter til, og der findes efterhånden et væld af forskellige opskrifter. 

Gå på opdagelse i de mange varianter

Med tiden er der kommet mange forskellige pandekage varianter til. Både til det salte og søde køkken. Der er derfor noget til enhver smag, så uanset om du ønsker pandekager til morgenmad, aftensmad eller dessert, så kan du få det. 

Der er de helt klassiske flade pandekager, som vi kender dem. Dem vi serverer med marmelade, sukker og is. Der er også de buttede amerikanske pandekager, som er skønne med en klat sirup

I det salte køkken finder du mexicanske pandekager, som bliver fyldt med en masse krydret fyld og grøntsager. Der er også blinis, der er de helt små pandekager, der typisk bliver toppet med stenbiderrogn, creme fraiche og rødløg.

Spis pandekager med god samvittighed

De seneste par år er bananpandekager også blevet meget populære, og de er perfekte, hvis du gerne vil spise pandekager med god samvittighed. De bliver nemlig ofte lavet uden sukker, men kun med sødme fra bananen. Det er derfor en pandekage, du både kan spise til morgenmad og eftermiddagssnack.

Hvis du klikker ind på Alletiders Kogebog, så finder du et væld af forskellige opskrifter på pandekager, så du kan finde lige netop den, du søger. Der er både til det søde og salte køkken – alt efter hvad du skal lave. Du finder derfor også en opskrift på lækre bananpandekager.