Undgå udskiftning af badekar – vælg maling af badekar

13 februar 2019
Astrid Pedersen
Undgå udskiftning af badekar - vælg maling af badekar

Står badeværelset over for renovering, og overvejer du, om det grimme, anløbne badekar skal en tur på lossepladsen? Dette er selvfølgelig fuldt forståeligt, hvis du ønsker at skifte badekarret ud med en mere tidssvarende brusekabine, eller gerne vil spare lidt mere på pladsen. Men hvis du ellers er glad for dit badekar, og gerne vil have mulighed for at nuppe et varmt og velgørende karbad i ny og næ, er der ingen grund til at skille dig af med dit badekar, såfremt det blot er lidt slidt i emaljen.

Der er mange udgifter og megen møje og besvær forbundet med at fjerne et badekar, især hvis det hører til den type, som er indbygget med egen sokkel. Så skal alting nemlig brydes ned og bygges op på ny omkring det nye badekar, som jo heller ikke er helt billigt i anskaffelse. Og det gamle badekar skal bortskaffes, hvilket i sig selv er forbundet med en del genvordigheder, især hvis du bor i lejlighed eller ikke har bil med hænger træk.

Få dit smukke og skinnende badekar tilbage med en emaljering af badekar

I stedet kan du vælge at få påført dit badekar en ny emalje. Emaljering af badekar kan lade sig gøre, hvis dit badekar kun har overfladiske ridser, skrammer og slitage i emaljen, og er en forholdsvis simpel procedure. Du bør dog overlade opgaven til en erfaren håndværker – så er du garanteret et resultat, som både er smukt, ensartet og langtids holdbart.

Til gengæld er processen både langt hurtigere og temmelig meget billigere, end hvis du skulle skille dig af med dit gamle badekar og købe et nyt. Når du vælger emaljering af badekar, vil det typisk tage omkring et par timer at klargøre badekarret og påføre den nye emalje. Dit badekar er klar til brug efter højst fireogtyve timer.

Læs mere på ny-emalje.dk